W październiku wybraliśmy się do „Chaty nad rzeką”, aby wziąć udział w warsztatach robienia pizzy. Na początku naszej kulinarnej przygody, każdy z nas musiał obowiązkowo założyć fartuszek i bardzo dokładnie umyć ręce. Później szef kuchni zdradził nam tajniki przygotowania najsmaczniejszego ciasta i krok po kroku zademonstrował powstawanie tego włoskiego specjału, którego tak lubimy. Następnie każdy z nas otrzymał kawałek ciasta i własnoręcznie miał stworzyć swoją mini-pizzę z ulubionych składników. Kiedy wszystko było już gotowe, pozostało nam tylko poczekać z niecierpliwością te kilkanaście minut, aby móc spróbować pysznych wypieków. Wszyscy zajadaliśmy aż nam się „uszy trzęsły”.
Na zakończenie naszych warsztatów zostaliśmy zaproszeni do kuchni, gdzie mogliśmy dokładnie obejrzeć jak wygląda profesjonalne stanowisko do przygotowywania pizzy i prawdziwy piec do jej wypieku. Na pamiątkę zrobiliśmy sobie zdjęcie z szefem kuchni, a także otrzymaliśmy zaproszenie na kolejną mini-pizzę, na którą z pewnością wybierzemy się w towarzystwie rodziców.
Warsztaty pizzy były dla nas doskonałą zabawą oraz ciekawym doświadczeniem kulinarnym.