Klasa 3a
Ponieważ wielu z nas często zapomina o przynoszeniu drugiego śniadania do szkoły, 8 listopada postanowiliśmy urządzić obchody Dnia Zdrowego Śniadania. Przyszliśmy do klasy zaopatrzeni w oręż kucharski: deski do krojenia oraz noże dziarsko zabraliśmy się do szatkowania przyniesionych owoców i nabijania na szaszłykowe patyczki. Praca przebiegała bardzo sprawnie i wkrótce okazało się, że z rozpędu zrobiliśmy dużo więcej szaszłyków, niż jesteśmy zjeść. Na szczęście z pomocą przyszli nam koledzy z innych klas. Pozostałe zjedliśmy na „dywanowym pikniku”.
Do końca lekcji w klasie pięknie pachniało owocami.
![](https://spporabka.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221108_100318.jpg)
![](https://spporabka.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221108_101229.jpg)
![](https://spporabka.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221108_100243.jpg)
![](https://spporabka.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221108_100250.jpg)
![](https://spporabka.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221108_100114.jpg)
![](https://spporabka.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221108_100138.jpg)
![](https://spporabka.pl/wp-content/uploads/2022/11/20221108_100107.jpg)
Ewa Iskierka
Klasa 2a
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dzięki niemu mamy energię, lepiej koncentrujemy się podczas lekcji i mamy siłę do zabawy. To najlepszy start w nowy dzień. W „Dniu zdrowego śniadania” drugaki przygotowały wielką śniadaniową ucztę – wyjątkowe śniadanie.
Halina Sikora